Wij zijn vandaag
geopend van 10:00 - 17:00 uur

Bear Chair

Wij zijn trots dan we de originele Bear Chair in ons assortiment hebben kunnen opnemen!

The Original Bear Chairs worden sinds 1987 in Canada gemaakt. The Bear Chair Company is de oudste en bekendste fabriek in Canada met de grootste collectie van dit type stoelen. Bear Chair Europe verkoopt deze wereldberoemde collectie sinds 1991 binnen Europa.

Bear Chairs worden gemaakt van Cederhout (Western Red Cedar), een houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid.

  • Naam:  Western Red Cedar
  • Herkomstgebied:  Canada (British Columbia)
  • Botanische naam:  Thuja plicata (Levensboom)
  • Houtsoort:  Naaldhout

Cederhout is opmerkelijk licht in gewicht en daardoor tilt u uw Bear Chair onverwacht gemakkelijk op. De kleur van het kernhout kan variëren van licht geel/bruin tot vaal rood/bruin. Deze variaties zijn met name goed te zien na het schaven. Zonder behandeling, vervagen de kleuren binnen korte tijd naar egaal grijs. Het kan dus voorkomen dat uw nieuwe stoel uit meerdere kleurtinten bestaat.

Het cederhout staat garant voor jarenlang gebruik. Onbewerkt cederhout gaat, ook in ons klimaat, zeer lang mee. Wilt u nog langer plezier van dit meubel hebben, dan bevelen wij u onze onderhoudsmiddelen aan.

Bekijk voor meer informatie het garantie voorschrift.

Kussens
Hoewel Bear Chairs van zichzelf al zeer comfortabel zitten, zijn er, speciaal voor de Bear Chair collectie kussens verkrijgbaar. De comfortabele welvingen van zitting en rug  va de stoel zijn ook in de kussens aangebracht. Een Bear Chair met kussen, leverbaar in een groot aantal frisse kleuren  is daardoor een ongekende weldaad!

Deze kussens zijn momenteel nog niet voorradig. Deze zijn wel op bestelling leverbaar.