De collecties van Jim Shore

Disney traditions by Jim Shore
U als liefhebber en verzamelaar zult alles van deze kunstenaar en zijn  prachtige beelden en ornamenten weten.
Bent u nog niet zo lang bekend met deze verzamelingen, dan heten wij u welkom in de wereld van verzamelen en genieten van de Enesco Disney collecties!
De collectie “Disney Traditions” van kunstenaar Jim Shore is wereldwijd bekend, en is dan ook uitgegroeid tot de grootste beelden collectie van Disney.
Disney Traditions is zeer geliefde collectie door de ongekend unieke en mooie uitstraling.

Jim Shore in opgegroeid in Zuid Carolina, in Amerika. Jim had zeer artistieke ouders, die hem ook respect en gevoel voor oude tradities en Amerikaanse oude volkse kunsten bijbrachten. De hobby’s van Jim Shore waren beeldhouwen en schilderen…. hij heeft echt van zijn hobby zijn werk gemaakt. Wie wil dat nu niet?
Twee van zijn grootste inspiratiebronnen zijn de volkskunsten en de handwerkkunsten zijn geliefde oma. De oma van Jim Shore is een ervaren quilter.  Zij leerde Jim deze oude ambacht te waarderen. Hij beschikt dan ook over een mooie quiltverzameling met mooi antieke exemplaren die ouder zijn dan 150 jaar! Quilters zijn nog steeds wereldwijd met deze kunst bezig, met uitermate mooie resultaten.
Deze quiltpatronen en kleuren zien we dan ook op een zeer mooie, unieke manier verwerkt in de figuren en ornamenten van zijn collecties.

Disney Traditions beelden zijn zo mooi, en zien eruit alsof ze uit houtwerk zijn gesneden, maar zijn gemaakt van raisin, kunsthars.  Een prachtig stuk vakmanschap. Elk beeld uit alle serie’s van Disney van Jim Shore zijn uniek van kleur en patroon.